Orden, språket och din röst-det kan ingen ta ifrån dig.

 

Ingen kan ta ifrån dig dina ord. Ingen kan ta ifrån dig din röst. Ingen kan ta ifrån dig ditt språk. Du har en gång tillägnat dig språket, lärt dig orden och låtit språket och orden höras genom din röst. Om du en gång har fattat pennan för att uttrycka dig och upptäckt vilken gåva det är att göra det så kommer ingen någonsin kunna ta ifrån dig det igen.

Tillfälligt kan du tappa bort det, men det kommer alltid tillbaka. Du kan inte förlora det som en gång har blivit ditt. Det som en gång införlivats i dig själv, i din kropp och i din själ kan ingen någonsin ta ifrån dig, för det är en del av dig och är ett med dig.

Ingen kan ta ifrån dig din förmåga att uttrycka dig, din inre drivkraft att få saker sagda och att få saker nedskrivar. Aldrig. Det som finns kan ingen ta ifrån dig. Det kan falna för ett slag, men det som finns kommer alltid att kunna ta fyr igen och glöda mer och mer och till slut brinna. Brinna igen.

När du känner att du är på väg att tystna, påminn dig om det här. Det som finns inom dig finns inom dig-även om det för tillfället överskuggas av annat eller om någon annan får dig att kanske faktiskt tro något annat. Allt finns kvar. Den tysta rösten vilar bara för ett slag, för att åter sedan få ny kraft. Den där pennan du tappade bort eller som någon ryckte ur dina händer, trots att du slet och drog för att behålla den, kanske just den är förlorad. Du finner en ny. Det du är ämnad att skriva det kommer kunna att skrivas. Kanske den penna du en gång hade byts ut mot en annan. Det är inte pennan du håller i din hand  som avgör vilka ord som kommer att synas på pappret. Det är allt det inom dig. Det är det du har att säga som spelar roll-och det kan ingen ta ifrån dig.

Hur sprucken röst du än må viska orden med så finns orden kvar. Och de hörs ändå. Du kanske  får kämpa för att göra dig hörd, för att någon ska lyssna på dig, du kanske behöver tystna ibland för att hämta andan eller kanske behöver du vänta in de rätta orden ibland. Orden, språket och rösten kan ingen någonsin ta ifrån dig.

Orden, språket och rösten kan ingen någonsin ta ifrån mig. Hur sprucken röst jag än må viska orden med så finns orden kvar. De kommer höras för de som vill lyssna. Jag kanske får kämpa för att göra mig hörd för att någon ska lyssna på mig. Jag kanske behöver tystna ibland för att hämta andan eller kanske behöver jag vänta in de rätta orden.

Orden, Språket. Min röst. Ingen, ingen kan någonsin ta det ifrån mig. Sliter du pennan från min hand kommer jag att finna en ny. Igen och igen och igen. Orden, Språket. Min röst. Det kan ingen ta ifrån mig.

Bilder: Pixabay.com

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *