Sommar-blogglista!

Vad ska du göra i sommar?

Njuta av att vara ledig! Inte planerat så himla mycket och tycker det är skönt att inte ha planerat in hela semestern. Jag tänker mycket på att en inte behöver göra så himla mycket hela tiden. Det är bra att vara också. Att se vad dagen bjuder på. Lyssna in familjen, vad de vill och lyssna in sig själv-vad behöver jag och vad vill jag? Jag ser fram emot både utflykter och att vara hemma, men jag ska också ge mig den på att få en del gjort här hemma. Men just de där luckorna i den annars så fullspäckade tillvaron, de tror jag är väldigt viktiga när en är ledig. Att lyssna in dagen, att vänta in ögonblicken som kan ge en sådant en inte kanske sett om en skyndat på.

Ska du åka någonstans?

Ingen längre resa är planerad. Var ju till Turkiet i månadsskiftet maj/juni, men någon liten trip blir det allt. I veckan har vi till exempel varit till Lycksele, såklart besökt djurparken där.

Hur länge ska du vara ledig? 

Sex härliga veckor.

Vad vill du verkligen hinna med?

Komma ner i varv! Känna av semesterlunken. Finnas ron i att bara vara. Men såklart att vara med familj och vänner! Jag har som sagt också en plan att hinna en del projekt här hemma. Hur mycket som hinns med återstår väl att se.

Vem kommer du umgås mest med?

Familjen såklart!

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Mat och dryck antar jag! Kyl och frys måste ständigt fyllas på när vi är hemma så många så pass många veckor. Det blir en hel del glass också och en del restaurangbesök. Några hotellnätter har det redan blivit och visst går det ju en del pengar på det också.

Vad kommer du ha på dig?

Det blir nog rätt så mycket klänning och kjol, men nu när jag äntligen hittat massa sköna shorts så kommer de användas en hel del också. Mina nya supersköna sandaler kommer användas flitigt!

Kommer du bli brun?

Troligen inte så särskilt. Jag fick nog min finaste solbränna i Turkiet, men sedan hände det något efter några veckor hemma igen…

Vad kommer du äta?

En hel massa grillat kommer det definitivt bli! Sedan längtar jag till vi får jordgubbar i trädgården (hoppas, hoppas!)


Vaniljglass och jordgubbar eller skivade jordgubbar i filskålen på morgonen-det är bara så somrigt!

Vad kommer du dricka?

Förutom vatten som jag egentligen är alldeles för dålig på att dricka kommer det garanterat bli en hel del kaffe och cola zero. Eller cola-light, det går precis lika bra. Till maten blir det något glas rött då och då.  Rosévin och Prosecco hör också sommaren till tycker jag!


Morgonkaffet är för övrigt det godaste kaffet på hela dagen.

Vad ser du mest fram emot med sommaren 2017?

Just att vara ledig, att ha semester och bara vara. Att kunna ta dagen som den kommer och vara ledig tillsammans med familjen. Jag hoppas också få träffa mina nära vänner. Jag älskar att göra utflykter! Det är inte nödvändigt att åka långt för att uppleva något fint.

Här kan du läsa mina bloggkollegors sommarlistor, Johannas och Åsas.

 

Bilder: Pixabay.com

 

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *