En riktig Livskick-att träffas för allra första gången.

Det här är så häftigt! Det är verkligen, så, så häftigt! Att träffa någon för första gången och det känns som man redan känner varann. Liksom inte alls några problem att få igång en konversation, inga problem att hitta samtalsämnen, inga problem att få tiden att gå.

Att träffas för första gången och känna att man inte trevande behöver börja från start, då man redan har kommit så långt. Det är redan så mycket som är berättat om till varandra och det finns redan så många gemensamma beröringspunkter. Som ett slags systerskap, som Johanna sade när vi träffades i verkliga livet för allra första gången.

I helgen träffade jag min fina Livskick-kollega Johanna Ahlsten för första gången. Till min stora glädje fick jag även träffa hennes ljuvliga lilla E. Jag och Johanna har naturligtvis haft mycket kontakt via Livskick och följt varandra länge, samtalat, diskuterat och delat med oss av erfarenheter-men aldrig i verkliga livet! Det är precis som Johanna beskrev det-som ett systerskap. Att dela med sig att erfarenheter, känslor och tankar på det allra djupaste planet med någon och att denna någon också kan känna igen sig och förstå, det kan verkligen skapa ett djup i en relation. Allting behöver inte vara lika, men det kan ändå finnas gemensamma drag som binder en samman. Jag förstår dig och du förstår mig, även om vi inte delar precis likadana erfarenheter. Ibland det är det lika, men ändå olika. Det kan snudd på bli en samhörighet som går att ta på. Att verkligen kunna visa sig själv precis som man är, utan att censurera, utan att retuschera. Helt naket. Det är äkta om något.

Jag är så, så glad att jag funnit människorna som finns med mig på Livskick! Fina fantastiska människor och jag är så glad att jag och Johanna bestämde oss för att träffas i lördags på Mall of Scandinavia över en lunch! Tack fina du för en fin stund.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *