Sinnesrobönen

 

”Ge mig sinnesro
att acceptera det jag inte kan förändra,
mod att förändra det jag kan
och förstånd att inse skillnaden.”

En del dagar är den där sinnesrobönen särskilt betydelsefull. När jag liksom kan luta mig tillbaka mot de orden. Ta in dem gång på gång, igen, igen och igen. Känna hur de lugnar mig, känna hur de sätter fingret på allt det där som för stunden känns oroligt och oklart. Det finns så många frågor som inte alls har några svar, som i alla fall för stunden inte alls har några svar, i alla fall inga absoluta entydiga svar. Egentligen kanske en hel massa möjliga svar som spretar åt helt olika håll. Det behövs tid ibland för att förstå. Ibland kanske jag aldrig kommer att riktigt förstå. Det kan i sig vara nog så viktigt att förstå.

Jag fullkomligen älskar, älskar den här sinnesrobönen sedan allra första gången jag kom i kontakt med den. Jag kände hur den talade dig mig, omedelbart. Den finns alltid nära, nära hjärtat. Ibland helt och hållet enkel att finna när jag behöver den, ibland behöver jag stanna upp lite extra för att orden ska landa mjukt hos mig. Men sedan, när de väl gjort det, infinner sig alltid samma inre lugn.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *