En typisk måltid-ljust ska det va!

 

Det här är en typisk måltid hemma hos oss för vårt selektivt ätande barn.

En typisk måltid innehållande pasta och kycklingnuggets.  Inte så sällan väljs en av grejerna ut som barnet fokuserar på. Idag hamnade alla nuggetsbitar i magen och några pasta. Till middag serverade jag pasta och en grillkorv i bitar. Då var det pastan som hamnade i magen och kanske en liten bit korv. Det var lite vågat att testa grillkorv i och för sig när det brukar vara stekt falukorv i skivor som är den som är favoriten. Falukorv i sig är inget säkert kort dock. Provade korv i ugnen nyligen och nej, trots att skivorna inte hade något på sig och jag förklarade att det var ”vanlig korv” gick det inte alls. ”Det här är inte vanlig korv” var svaret och någon korv blev det inte till middag för barnet. ”Jag vill ha något annat”, räckte som svar och det fick bli något annat.

Det är något med den här ljusa färgskalan. Inte så sällan slår det mig att det som faller vår minsting i smaken är just ljusa livsmedel, ljust och gult. Några exempel på detta är pasta, kycklingnuggets, riven ost, majs, cheddar-dip, banan, tortillabröd, mjölk, pommes (ska var friterat-inte gjorda i ugnen), vaniljglass, chips och ostbågar. Den raden av livsmedel som går hem här talar sitt tydliga språk, ljust ska det tydligen vara.


Bild: Pixabay.com

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *