Att välja bort det en egentligen vill ha.

Det här är bland det svåraste av allt-att välja bort det en egentligen vill ha. Nu är jag i ett sådant läge. Något6 som jag egentligen brinner för, känner för, tror på så in i nordens, långt in i själen och med hela mitt hjärta är också något som varje gång jag skriver om det, pratar om det, engagerar mig i det gör mig frustrerad, upprörd, uppgiven och även faktiskt ledsen.

Hur väljer en bort något som en egentligen vill ha? Är det ibland så att det är nödvändigt att gå emot det en tror på för att ens magkänsla talar om för en att det är dags att vända ryggen till? Ja, kanske är det så. När något får en att tappa modet, närma sig en slags frustration som genomtränger hela ens kropp, hela ens själ, då kanske en måste inse att nu är det dags att pausa, att välja bort, hur motstridiga känslor det än må innebära.

Jag brinner, jag tror på och jag känner så starkt för något, men jag kan inte sälja min själ! Jag kan inte ägna min ibland så lilla kraft för något som till sist ändå inte blir till det jag vill.

Att säga nej till något, kan vara att verkligen säga ja till sig själv, har jag hört ibland. Just nu är det kanske så. Jag kan inte sälja min själ, förringa min starka tro och övertygelse kring hur saker och ting ska vara och förhålla sig. Med ibland så lite krafter, så begränsad ork behöver jag, precis som många andra hushålla med krafterna. Ibland, kan det till och med innebära att välja bort det en egentligen vill ha, hur svårt det än må vara, hur motstridiga känslor det än må innebära. Att säga nej till något, kan vara att verkligen säga ja till sig själv. Min själ är inte till salu.

 


Ibland är det kanske helt enkelt dags att säga nej.

 

Bild: Pixabay.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *