Ingen mera mindfulness än?

 

Jag har inte kunnat bjuda er på någon mer mindfulness-input på bloggen än vanligt-än. Ibland, som under den senaste perioden, har jag liksom varit för trött för att ta tag i det som jag egentligen tror skulle vara bra för mig. Vardagen is enough. Så jag försöker ta dag för dag, stund för stund, öva mindfulness i vardagen. Det där övandet som jag önskade komma igång med för ett tag sedan har inte börjat än, inte börjat om än-men det kommer. Tiden är inte inne ännu bara.

Jag har känt mig alldeles för stressad, orolig och trött för att sätta fotsulorna i golvet, sitta rak i ryggen med en stolt hållning och sedan sluta ögonen. Jag har tänkt på det i vardagen, ta dig tillbaka till det du höll på med Jenny, dra dig tillbaka till nuet, en sak i taget. Det är i och för sig ändå i sig ett sätt att vara på väg mot mera mindfulness. Här och nu. Det där övandet, med specifika övningar,  som inte är här än, det kommer. En del av mindfulnessövandet handlar ju just om vardagen, i det som sker nu, och nu… och nu. När jag trycker ner tangenterna i detta nu när jag skriver den här texten. Just nu kan jag känna hur det känns, varje tangenttryck. När jag gör det medvetet kan jag verkligen stanna upp i det jag gör, ändå observera det som sker runt omkring mig låta ljuden passera, bara observera dem. Plötsligt finner jag ett större lugn. Så visst, kanske är jag ändå på väg mot mera mindfulness?

 

Bild: Pixabay.com

 

2 kommentarer

  1. Mindfulness ska ju helst inte förknippas med prestation… Men förstår din tanke. Man vill ju få till det när vardagen är som stressigast och det är då man ”inte hinner”. Men mikropauser funkar ju också. Då tar andningsankaret tag i dig och drar ner dig mot jorden en stund. För mig funkar det bra att vila medvetet tex när jag borstar tänderna, tvättar händerna, skalar potatis eller såna aktiviteter.

    För min del behöver jag tvinga mig till pauser först. Så kan jag vila sinnet sen. Men jag är rätt dålig på att pausa… 😉 Hoppas du får till det snart, det känns ju så fint i själen när man prioriterar sig själv lite.
    Kram

  2. Klart att du är på väg mot mer mindfulness! Jag sitter i bilen & djupandas på väg hem från jobb. En särskild sträcka har blivit ”andas-sträckan”. Skönt sätt att släppa jobbet & ibland får det liksom vara good enough.

    Ha de fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *