En hyllning till min far.

Idag är det min pappas födelsedag! Hans 70-års dag. Han vill inte fira den med pompa och ståt, tvärtom. Han vill inte alls ha något öppet hus där hemma eller någon stor fest. Däremot ska han få en god middag. En hyllning till min far och mina barns morfar kan dock inte frånsäga sig.

Jag glömmer faktiskt aldrig orden, hur du sade till mig att du skulle gå genom eld och vatten för mig och min bror. Det var ett antal år sedan nu, men jag minns det som igår. Det skulle du-det vet jag. Det bär jag med mig livet ut och jag vet att jag skulle göra precis detsamma för mina barn, dina barnbarn.

Jag älskar hur du kör in här på gatan med bilen, kliver ur och är redo för att ta med barnen på stan. Ni går till frisören och går ut på restaurang eller på café. Jag älskar hur självklart du gör det, precis som det mest naturliga i vägen. Du har faktiskt varit den som gått till frisören med sonen i åratal. Något annat önskar han inte. Det ska vara morfar.

Jag älskar hur du leker och lekt med barnen, från allra första början. Du måste gett din humor till mig, då det är precis sådana där skämt som av många anses rätt barnsliga som vi båda skrattar åt-precis som din mamma och min farmor gjorde och precis som barn gör. Du har verkligen kvar barnet i dig. Det är något vi alla bör påminna oss om att tillåta oss att ha-att ha kvar barnet i oss. Leka, skratta och våga vara spontana och då faktiskt också närma oss det som många kallar barnslighet…

Du hittar det där stora i det lilla. Som att sätta något kul på huvudet och låta det trilla ned och sedan skratta åt det med det lilla barnet igen och igen. Du fångar alla möjliga ögonblick både på bild och på film. Tack för alla filmer du gjort åt oss, vilka minnen alla dessa filmer kan återskapa för oss, i åratal!

Det är ju det där, att uppleva saker tillsammans och att minnas. Det är viktiga saker och det är du med och skapar för oss. Grattis på din dag älskade far!

 

birthday-cake-380178_960_720

Bild: pixabay.com

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *