Det gör ont när knoppar brister-om brytpunkten mellan vinter och vår.

En del säger att vårvintern inte finns, men visst finns den? Hos oss i norr är det snö flera månader in på det nya året och då när solen värmer oss när vi sitter i snödrivan och dricker varm choklad är vårvintern absolut kommen. Men sedan. När vintern verkligen vill slita sig loss och våren är på väg att träda fram för att helt stå på egna ben, det är då det gör ont när knopparna brister. Redan innan knopparna brister. Denna tidpunkt varje år återkommer orden till mig; det gör ont när knoppar brister. Den här tiden på kommer de orden till mig, orden från dikten jag tycker så mycket om.

Det är liksom islossning inuti mig. Isflaken ger sig ut på öppet vatten och när de sliter sig loss från den stora ismassan känns det. Det isar till och sliter i huden. Inifrån och ut. Utifrån och in.

knoppar
Bild: Pixabay.com

Jag älskar sommaren. Den värmer. Jag ogillar kylan och ser egentligen fram emot sommaren och de ljusa kvällarna. Men det här. När snön ligger kvar och solen beter sig precis som om sommaren snart är här så är det som om jag inte hinner med. Det är inte riktigt i fas varken ute eller inne. Kroppen hinner inte med. Det är precis som om huden är för stram och känslorna inte ryms där inunder.

Vårsolen lyser ibland alldeles för starkt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *