Frihet i en liten skål.

Ibland kommer den över mig, lite särskilt mycket, sådär väldigt påtagligt. Den liksom infinner sig med mig, tillsammans med mig, intar rummet och omsluter mig. Jag pratar om den där tacksamheten över och den där medvetenheten om att jag faktiskt är frisk & fri! Att jag är fri! Jag har pratat om det här förut, I know.

ice-cream-1081324_960_720

Ikväll när minstingen sov serverade jag en skål glass till mig själv, hällde upp kaffe från termosen i en kopp och bar med mig detta till vardagsrummet. Bara till mig. Alla övriga är bortresta ett par dagar. Jag slog mig ner i soffan och åt detta, njöt detta, njöt av att äta detta. Just det, jag ringlade rikligt med chokladsåsen över  glassen också, en sådan där sås som stelnar till efter en liten stund. Vaniljglass med krossad choklad med extra mycket chokladsås.

Detta är en så stor frihet. En sådan livskvalité. Dessutom! Dessutom åt jag lite glass även igår kväll tillsammans med min lilltjej som fick glass till kvällsfika. Och även på nyårsafton. Det här är verkligen ingen liten sak. Det jag beskriver här, det är frihet i en liten skål, men verkligen ingen liten sak.

Och ni som tvivlar på att ni kan komma hit-det kan ni! Hade någon målat upp den här bilden för mig förut hade jag varit stensäker på att det här var något för andra och absolut ingenting som skulle kunna vara möjligt för mig. Men ser ni, jag hade fel. Så väldigt fel.

 

Bild: Pixabay.com

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *