Att äta-mindfulness för knopp och kropp. Kursstart till hösten i Luleå.

Förra veckan hade vi en träff i Luleå inför höstens kursstart av Att äta. Jag var där som representant för Frisk & Fri i Luleå. Det var en oerhört intressant träff vi fem personer hade tillsammans. Ju längre vi hade pratat och reflekterat kring innehållet i kursen, kring egna tankar, erfarenheter och funderingar desto mer kände jag för den här kursen-nog för att jag redan innan träffen kände att detta måste bli något helt fantastiskt. Mitt i allt kände jag att detta var som ett hallelujah-moment.

att äta luleå

Den här kursen skulle vara så bra för så många. Den här kursen behövs idag i vårt samhälle, när det sätts upp mer och mer riktlinjer kring hur och vad vi ska äta, vilka också kan ändras fortare än kvickt. Det är lätt för snudd på vem som helst att bli snurrig av alla råd och rön-hur ska man egentligen göra för att göra rätt? Visst kan det bli svårt att följa sin egen inre röst i ett samhälle där vi:

 dagligen möts av ”goda råd” om vad som är bra och hälsosamt att äta, men även vad som anses vara farligt. Oftast är dessa råd väldigt motsägelsefulla, vilket gör att de flesta av oss upplever matsituationen som komplicerad och stressande. (Från Att ätas hemsida.)

ATT ÄTA – mindfulness för kropp och knopp fokuserar mer på ”hur” och ”varför” vi äter istället för ”vad” vi äter.” Behovet av ett medvetet förhållningssätt till mat och ätande är därför stort. ATT ÄTA ger dig verktyg som gör så att du på egen hand kan arbeta för en varaktig och hållbar förändring. Kursen vänder sig till vuxna från 20 år och uppåt. Observera att detta inte är något för dig som har en diagnostiserad ätstörning, utan detta är för dig som generellt behöver en mer avslappnad relation till mat och kropp. Den kan även ses som ett bra verktyg för att hjälpa barnfamiljer att hitta sätt att få mer avspända och lugnare matsituationer.

Till hösten startar kurser på 19 orter runt om i landet. I mitten på september har du också möjlighet att prova på att äta kostnadsfritt, genom att delta på en informationsföreläsning. I Luleå börjar kursen den 8 oktober. Den 24 september erbjuds en föreläsning om kursen:

”Den här föreläsningen är ett smakprov på kursen – ATT ÄTA. Under föreläsningen får du bekanta dig med hur du kan utveckla ett mer hållbart förhållande till mat, ätande och kroppen. Du får även information om vad det innebär att gå 10-veckors kursen ATT ÄTA- mindfulness för kropp och knopp.”

Är du nyfiken? Kan detta vara något för dig? Våga prova!

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *