Sena stunder för skrivande-bland artiklar och bokmanus.

När allt är tyst och stilla. I hela huset. Alla sover förutom jag. Jag kan höra andetag från sovande familjemedlemmar. Då sätter jag mig framför min dator. Jag har flera projekt igång. Skrivarprojekt. Artiklar. Texter och som ikväll, en recension till kommande nummer av Insikt-den fina medlemstidningen från Frisk & Fri.

Jag har skrivit under många, många år. Sedan barnsben faktiskt. Alltså helt andra saker än sådant som har ingått i skolans värld. Skrivit för att jag vill. För att jag måste. Inte måste som en börda, som ett ok. Måste som att det helt enkelt måste göras. Som något som behöver finns med i mitt liv. Som något viktigt och självklart.

Jag har skrivit dagböcker, brev, insändare, dikter, berättelser, debattartiklar och så vidare. Jag har gått skrivarkurser och tyckte att det var bland det roligaste jag någonsin hade gjort. Jag har varit med på uppläsningar i större och mindre sammanhang. Ordet och språket är mitt och jag älskar att använda det. Jag har burit med mig en dröm i många år. Att ge ut en egen bok. En dag, en dag kommer mitt bokmanus inte bara ligga som ett halvskrivet bokmanus i min dator. En dag kommer jag hålla en bok med mitt namn i min hand.

Att jag får möjlighet att skriva om sådant jag brinner för är underbart. Det är en förmån att ha den här bloggen-att nå ut med sådant som känns viktigt för mig. Responsen från er bloggläsare är fin-fortsätt med det. Skriv, fråga, kommentera och undra! Numera hittar ni mig även som skribent på Livskick. Min första artikel kan du läsa här.

I nästa nummer av Insikt kan du läsa recensionen av denna bok:

andas och räkna till tre

 

Jag kan varmt rekommendera denna bok! Bokens Facebook-sida hittar du här.

 

Om du känner ett driv och en lust att skriva-skriv! Tänk inte på resultatet, om det kommer bli bra eller dåligt. Bedöm inte. Skriv! Låt orden komma och falla på plats av sig själv. Om du kör fast-sov på saken. Lägg ett litet block på ditt sängbord. Kanske kommer den färdiga formuleringen till dig just när du är på väg att somna eller när du vaknar till på natten för att gå på toa. Kanske vaknar du med meningen du inte hittade innan du somnade.

Jag har så många flera ord att skriva. Jag är långt ifrån klar. Imorgon skrivs det artikel. Imorgon skrivs det mail. Men nu är det dags att sova på saken.

 

5 kommentarer

 1. Åh jag skulle verkligen vilja vinna den boken.
  Jag har levt med psykiskt ohälsa i 4 år. Det har gått upp och ner i måendet. 2 inläggningar pga ätstörning (anorexi/ortorexi). Jag vill bli frisk men har svårt att hitta den rätta vilja .
  De som inte lever med psykisk ohälsa vet inte hur det är.
  Jag skulle vilja vinna boken främst för att läsa den själv och kunna ge ut budskap och för att jag vill att mina föräldrar ska läsa boken och kunna förstå mer om psykisk ohälsa. De tror bara att det är lätt att ta sig ur det om man bara blir inlagd.
  Men så är det inte. Att bli inlagd kan göra det hela värre då många inte har fått rätt vård. Jag vill att de ska förstå mer och lära sig.
  Jag har svårt att uttrycka mig i ord och text. Men jag hoppas att du förstår det jag vill förmedla/komma fram till.
  Jag håller tummarna för att jag vinner den boken. <3

 2. Ja, visst är bästa tiden när alla sover. Bara klockans ensamma, men jämna tickande låter, kattens värme i knät och bara jag själv, knattrandet på tangentbordet, och alla tankar som vill ut.
  Det är härligt att skriva! Och tur att skrivandet finns, för ibland är det som balsam för stukade själar.

  Jag tycker också om ord. Och jag gillar att läsa dina ofta mycket kloka tankar.

  Godnatt
  Mvh Mamma med M

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *