Skamvrån i kostdebatten-såklart den ska bort!

Mina kloka livkickkollegor skrev häromdagen en artikel som jag varmt vill rekommendera, en artikel som kan ses som en replik på den krönika som publicerats på Expressen, Sluta att makaron-knarka våra barn.

Jag reagerade själv starkt på krönikan som Frida Boisen skrev i Expressen och hade en hel del synpunkter på den, bara att använda ordet makaron-knarka är ju förfärligt. Jag behöver inte ta upp fler exempel från artikeln eller bemöta den här.  Läs istället artikeln Avskaffa skramvrån i kostdebatten som Annika, Johanna och Liselotte har skrivit:

Det är nämligen lika viktigt att överföra sunda ideal och ett avslappnat förhållningssätt till barnen, som det är att de får näringsrik mat. Det är också en del av att ”visa kärlek och omtanke”. Att skuldbelägga föräldrar som ger sina barn makaroner är fel väg att gå. Vad kan vi använda skuld och skam till? Det är dags att börja prata om mat på ett konstruktivt sätt, med utgångspunkt i hälsa och inspiration. Skam, skuld och skrämsel säljer visserligen löpsedlar, men det har redan portionerats ut i tillräcklig mängd.

 

En kommentar

  1. Pingback: Synd och skam på menyn? – Johanna Ahlsten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *