I min mammabubbla-jag har blivit trebarnsmor!

Nu är det ett tag sedan jag skrev något här på bloggen! Jag har blivit trebarnsmor. Trebarnsmamma. Ordet känns så himla bra i munnen. Jag mår så bra. Jag känner mig så himla glad. Så lycklig.

Jag kan inte låta bli att undra hur man kan älska någon man så nyligen träffat så starkt, hur det kan kännas så självklart att den personen ska finnas här hos oss, som om det vore helt otänkbart att hon inte var en del av vår familj. För otänkbart är det. Det kanske är som min mamma sade häromdagen, ”jag tror att man älskar barnet redan i magen.”

Vårt tredje barn föddes i vecka 38+4 och är nu 5 dygn, så liten, så mysig och så underbar. I all sin litenhet personifierar hon det största av allt. Det här är så stort. Så fantastiskt.

bebisen

Här är hon på BB!

Jag har en del tankar och funderingar till bloggen, uppslag till nya inlägg, men det kommer senare. Just nu är jag i min mammabubbla och vill inte kliva ur den.

Den här graviditeten var den första utan kroppsvåndor, utan oro över viktuppgång och så vidare. Jag är idag helt och hållet fri från ätstörningstankar och sådana har inte behövt svärta ner denna graviditet och inte heller den tid som följer efteråt. Jag är tvärtom så glad och tacksam över min kropp, min kropp som fungerar och som har gett mig ännu en gåva, ännu ett barn. Jag känner mig stolt över min kropp.

Vi ska vara snälla mot oss själva och våra kroppar. Det är vi och den förtjänta av. Det finns så mycket större saker än att fokusera på en särskild siffra på vågen eller att sträva efter en plattare mage. Det finns så mycket större väsentligheter än så. Vårt värde sitter verkligen inte i vår kroppsform eller vårt utseende, måhända de orden kan kännas uttjatade, men de är ack så viktiga och ack så sanna. Däremot-vår kropp är värdefull!

All kärlek till er min kära bloggläsare!

9 kommentarer

  1. jota

    GRATTIS fina Jenny! Och GRATTIS fina tös som fått en så underbar mamma.
    Nu äntligen tror jag jag fattat hur jag ska kunna se dina inlägg. Njut nu länge länge i din bubbla. Som vanligt säger du så kloka och viktiga ord. Vad är väl en platt mage i jämförelse med ett lyckligt och rikt liv.
    Må bäst fina Jenny och njut av tillvaron.
    Stor varm kram Jota

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *