Tidningen Gravid, ätstörningar, graviditet och föräldraskap.

Nu är nummer 1 av tidningen Gravid ute i butikerna. I detta nummer medverkar jag i ett reportage.

Rubriken på första sidan av artikeln lyder ”Jag vägrar att väga mig”, vilket i själva verket handlar om att jag den här gången hade bestämt mig för att avstå vägningarna oavsett vad någon annan skulle säga till mig. Det handlar inte om något tjurigt ”armarna i kors”, utan om ett ställningstagande för det jag står för och för det som känns som det allra bästa och klokaste valet för mig.

”Jag är färdig med den. Det är min kropp och mitt val. Idag vet jag att mitt värde som människa inte har någonting med min vikt att göra.”

tidningen gravid

 

gravid2

Vid första graviditeten upplevde jag kroppsförändringarna som allra jobbigast. Jag var nog varken riktigt beredd på dem eller trygg i min kropp sedan innan. Min kropp och jag var inte vänner ännu. Jag var inte riktigt vän med mig själv ännu.

”Ja, jag var gravid och magen växte. Men var jag plötsligt bara en gravditet? Var jag plötsligt bara en kropp? Var jag plötsligt tjock? Och fick man plötsligt uttrycka sig hur som helst till mig för att jag var gravid?”

Om detta och annat kan man läsa om i artikeln, bland annat om hur familjelivet såg ut med sjukdomen som ovälkommen gäst.

Var rädda om er och stå på er när det handlar om något ni verkligen tror på. Stå upp för er själva.

3 kommentarer

  1. Pingback: Rätten att äga sin egen kropp – Åsa Jansdotter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *