Medicinen mot julstress

Det är lätt hänt att stressa upp sig, att låta sig stressas upp, att stressa upp sig själv-om man inte är uppmärksam. Då, när man känner hur stresspiralen är igång, hur du själv snurrar fortare och fortare i den, då är det lättare sagt än gjort att kliva ur den, att stanna upp.

Det är när signalerna om att du har klivit in i spiralen, att du gått runt i den några varv, att du är på väg att fortsätta följa spiralens spår, det är då du ska stanna upp, iaktta vad som faktiskt händer och sker, vad som händer i din kropp.
Vad är det du håller på med, egentligen?
Är det här vad du vill, egentligen?
Observera det som faktiskt sker och välj!

I advents- och juletider är det mycket jag vill göra, mycket jag vill hinna med. Jag har insett att jag kan hinna med mycket-men inte samtidigt. Det blir inte bra att försöka få in så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Jag har provat det och det är inte lyckat-för någon.

Välj din jul. Välj er jul.
Välj och välj bort.
Gör en sak i taget.
Vi får välja bort, säga nej-
även i dessa tider.
Planera, utan glömma bort att lämna utrymme till att bara vara.
Överplanering kan ge brist på luckor till det viktiga varandet.

Välj bort julstressen-
den finns faktiskt inte,
om vi inte vill ha den.

Välj en god jul.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *