Mindfulness för föräldrar

Beställde häromdagen boken Mindfulness för föräldrar och fick idag ett SMS om att boken är skickad till mig. Kan med andra ord vänta den i början av nästa vecka. Tycker det är fantastiskt smidigt att beställa böcker från

Adlibris Bokhandel där man dessutom kan få leveransen fraktfri.

9174270109

Så här beskrivs boken på Adlibris hemsida:

I Mindfulness för föräldrar får du lära dig att se ljuspunkterna i den där vardagen som faktiskt är livet.

Mindful parenting är en föräldrafilosofi som hjälper dig att ta makten över den stundtals yllefiltsgrå vardagen. Den där vardagen då man inte räcker till, känner sig maktlös och ibland varken vet ut eller in. Felet vi vuxna ofta gör är att ständigt försöka ligga steget före, men då missar vi ofta det väsentliga – det som sker just nu. En liten hand i din på vägen till skolan eller ett stolt leende från treåringen som äntligen klarar av att klä på sig själv. Här får du verktygen som hjälper dig att göra annorlunda, att vara i nuet och inte någon annanstans i tankarna. Och genom att reflektera över din egen barndom kan du undvika att upprepa vissa mönster. Vad det till sist är frågan om är att våga släppa kontrollen och acceptera livet som det faktiskt är. ”

Det är just det där jag vill komma åt med att sträva efter att vara fullkomligt närvarande i varje enskilt ögonblick, med barnen på jobbet och med barnen hemma. Om jag är kvar i det som hände eller om jag i tankarna är på det som (kanske) kommer sedan kan jag omöjligt vara här och nu fullt ut-och det är då jag kan missa allt det stora som sker just nu.

Jag brukar säga att det är det lilla som faktiskt är det stora. De där små, små nyanserna av väsentligheterna i livet. Vi kanske missar det där underfundiga leendet som står för något mycket större än det höga skrattet, om vi inte stannar upp och ger hela vår kropp och själv till nuet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *